Thursday, April 2, 2009

Tension

Semalam, selepas meeting staff, kepala aku agak pening. Untuk menghilangkan rasa pening, aku ajak anak buahku (angah) pergi ke site. Saja nak hirup udara kat luar. Setelah pukul 12.30 tengah hari, dia hantar aku ke office, dan dia pulak balik ke rumah. Agak lapang sikit la kepala otak aku nie. Tepat pukul 2 petang, aku call angah n sorang lagi anak buahku, kerana aku nak discuss something dengan mereka pada pukul 3 petang. Angah sampai tepat pada pukul 3 petang, manakala seorang lagi anak buahku, belum tiba lagi. Aku pun terus telefon dia, kerana masa aku telefon dia pada pukul 2.30 petang, dia kata dia on the way ke office. Setahu aku, dari saite ke office, tak la sampai 10 minit. AKu pun terus call dia.... Jeng..jeng..jeng....

Daia : Ko kat ne?
**** : Sorry la daia....(sambil tu dia gelak2)
Daia : Kenapa ko ketawa. AKu tak buat lawak pun. Sekarang nie ko kat ne? Cepat sikit datang.
**** : Sorry daia, aku tak dapat datang...
Daia : La, kenapa pulak.. Bukan ke tadi aku dah call, pukul 3 mesti ada kat office.
**** : Sekarang nie, aku kat Segamat...(hehehehe)
Daia : What, ko kat Segamat? Apa ko buat kat sana? Bila pulak ko pergi ke Segamat?
**** : Tadi masa awak call saya tu le...
Daia : Dah berapa kali awak buat daia macam nie ha? Daia boleh cover kerja awak, tapi awak
kena la bagitau pada bos, kalau awak berada di luar kawasan. Kalau ada apa2 terjadi
dalam perjalanan, siapa yang nak jawab? Daia juga kan?
**** : Sorry la daia..
Daia : Terpulang la pada awak.. Daia bagi nasihat, awak tak nak dengar. Pandai2 la awak jaga
diri. Siapa la daia nie, nak nasihatkan awak.. Satu je yang daia nak cakap, awak jangan
marah daia kalau daia tak luluskan ot awak untuk bulan nie. (Aku terus etak gagang
telefon)

Hati aku ketika tu, sakit sangat. Aku dah tak tau nak cakap ape.. Aku ambil handphone dan terus ke bilik Kak Wan.. Aku perasan, anak buah aku yang sorang lagi nie, tengah perhatikan aku.. Aku buat tak tau je... Sambil keluar, aku send msg pada anak buah aku yang sorang nie...
"Maaflah, daia tak jadi nak jumpa.. Tak ada mood.. Kalau awak nak pegi site, pegi la..."

"Relax la..Kot ia pun marah pada dia tu, tak kan aku pun ko tak layan. Aku tau, ko nak cakap, apa yang bos pesan dalam meeting tadi kan?

Mana ko tau aku marah pada si dia tu? Siapa yang cakap?

Ala, aku nie kan anak buah ko. Aku tau la. Bos aku nie kan hati kaca...

Sorry la, kalau daia ati awak tersentuh..

Ala, ati aku tak tersentuh pun, cuma aku kesian kat ko je.. Disebabkan dia, ko jadi mangsa...
Dah la, ko jangan nangis lagi.. jom kita gi kedai depan tu. Minum2.


Tak pe lah, terima kasih je.

3 comments:

Rina said...

ko tu lembut sgt sbb tu org pijak kepala ko.

cuba laa ko ni keras sikit daia. kawan tu mmg laa kawan to keje is keje. tie keje kita kena serius tak kira kawan ke lawan.

*DiaNaDiN* said...

anak buah ohh anak buah
kenapa la korang ni kepala batuu
saboo la daia
akak nk ckp ape pn x tau

nnt g klzz kena tuntut ilmu 'kaso' dari kak rina yer
lepas ni gerenti diorang x pijak kepala g :)

Rina jgn kedekut ilmu plak yer..turun2kan la ilmu 'kaso' tu :)

halimunanisasi said...

ko kawen je cepat2..ilang tensen ko tu