Tuesday, December 16, 2008

Konvokesyenku

Selepas aku rehearsal, aku dan adikku pergi ke pantai Port Dickson. Niat dihati ingin mandi manda di pantai. Oleh kerana ramai sangat orang, malu le nak mandi. Aku dan adikku hanya bersiar-siar smabil menghirup udara pantai...

Aku sedang menghirup udara yang nyaman di tepi pantai.
Hari yang dinanti telahpun tiba. Semua graduate diarah masuk ke dewan utama. Masya Allah, panas sungguh berada dalam dewan dengan berpakaian jubah konvo. Rasa nak buka pun ada. Nasib baiklah tepat dudukku 4 baris dari hadapan. Sebelum acara penyampaian sijil bermula, semua graduate dikehendaki menyanyikan lagu politeknik. Apa yang membuatkan aku ketawa ialah sepanjang aku belajar kat situ, cuma 2 kali je, aku nyanyikan lagu politeknik.. Oleh kerana tak hafal lagu, so, aku buat miming mulut je la. hehehe...

Ayan n emakku
Aku menerima sijil semasa hari konvokesyen

Emakku bersama keluarga kawan karibku

Abahku bersama abang angkatku

Ibu, Ishaah, Aku n Abah.
AKu dan kawanku, menahan kepanasan..

Ibu, Aku n Abah. Masa tu, aku penat sangat.
Macam tak boleh nak ukir senyuman lagi.

Seperti tak kusangka, aku dapat menamatkan pengajianku di politeknik. Semasa mula masuk dulu, terasa tak sabar nak abiskan pengajian.. Bila dah abis, terasa rindu pula di alam pembelajaran.. Itulah lumrah kehidupan manusia. Banyak kenangan yang aku lalui sepanjang aku berada di politeknik Port Dickson. Aku berharap, aku akan dapat menamatkan pengajianku di UiTm dengan jayanya..

4 comments:

Rina said...

makcik,
nape citer ko mcm pusing ke blkg?
ptt citer psl poli dulu, pastu baru ustazah then uniten.

tp ko citer ko mula dgn uniten, ustazah n poli. pasni citer sekolah menengah kan? hehehe

ko py blog, suka ati ko laa kan. yg gua sibuk buat apa ek. at least ko ada citer sendiri kan. tak niru org mcm ada stgh2 org TUUUUU....

wakakaka... gua suka citer ni. teruskan.

halimunanisasi said...

back date tuh

Daia said...

korang nie kan , bile daia nak update blog, korang kata cerita lama lah, itu lah ini lah.. bila tak update blog, korang kata blog nie tak de penghuni le... hahaha...
malas je nak cerita benda2 yang terkini.. nanti sama lak crita kat blog kak ina n kak wan...

Penguins said...

hmmmm...dalam post comment nie pun nk bergaduh gak ke?....dahsyat nyer.....